slider01

 

 

 

slider01-1440x501x1
slider01-1440x501x1-1

Distributieovereenkomst

De producent die gebruik wenst te maken van wederverkopers (distributeurs) doet er goed aan hun contractuele relatie gedetaileerd te regelen in een distributieovereenkomst. Zowel de productent als de distributeur weten dan waar ze aan toe zijn. Dat geldt natuurlijk voor ieder contract, maar bij distributieovereenkomsten gelden enkele bijzonder rechtsregels.

De distributeur kan via de distributieovereenkomst eisen stellen aan de wederverkoper, de te verkopen producten en het territorium waar de verkopen mogen plaatsvinden. Op deze wijze kan de distributeur dus effectief zijn distributienetwerk vormgeven.

Belangrijk is dat de distributieovereenkomst zo wordt opgesteld dat geen sprake is van strijd met het  mededingingsrecht. Zo gelden bijzondere regels over het afbakenen van een territorium en verkopen die online plaatsvinden.

De voordelen van een goede distributieovereenkomst komen vooral tot uiting bij beëindiging van de relatie tussen de distributeur en de wederverkoper. Denk aan daarbij aan de te hanteren opzegtermijn en een eventueel overeengekomen non-concurrentiebeding. Niet alles wat u afspreekt kan zijn toegestaan.  
Juridisch advies bij het vormgeven van een distributienetwerk en de te hanteren distributieovereenkomst is dan ook essentieel. Zowel vanuit het perspectief van de producent als van de distributeur.

Of u nu producent of distributeur bent, wij adviseren u op maat.

Lees hier meer over distributieovereenkomsten. 


Emilie van Kempen

IT-recht, privacy, (Europees) arbeidsrecht, geschillen 

Contact


Armin Karimi

IT-recht, privacy, bestuursrecht

Contact


Jeroen Hörters

Office Manager
 

Contact


Henk Dekker

Geschillen, intellectuele eigendom en contracten

Contact


Morgane Veenhuijzen

Arbeidsrecht en HRM, ontslagprocedures en reorganisaties.

Contact


Olaf Schauten

IT-contracten, onderhandelingen en ondernemingsrecht.

Contact
Wisemen team

DIRECT
CONTACT

070 381 92 81