wisemen-slide-olaf-schauten

ICT- en 
ondernemingsrecht

Sinds 1999 adviseurs van ICT-ondernemers en reclamebureaus

Contact

wisemen-slide-armin-karimi-2

Privacy en IT

Voor advies over privacy, datalekken en Big Data 

Contact

wisemen-slide-morgane-veenhuijzen

Arbeidsrecht & HRM

Advies, ontslagprocedures en reorganisaties

Contact

wisemen-slide-emilie-van-kempen

Dreigend IT-conflict?

Vraag vrijblijvend advies en voorkom escalatie

Contact

wisemen-slide-henk-dekker

Bescherm uw IP  

Vraag advies aan onze specialisten 

Contact

Hulp bij onderhandelingen over IT-contract?

Het opstellen van en onderhandelen over van ICT-contracten is ons specialisme. IT-inkoopvoorwaarden, zoals GIBIT en ARBIT, zijn bekend bij onze advocaten.
Meer info

Compliant met de GDPR? Doe onze Privacy Scan!

Check of u voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming met onze Privacy Scan!

Meer info

Dreigt uw ICT-project te mislukken en wilt u advies?

Wij adviseren en procederen bij geschillen omtrent de uitvoering van IT-projecten en de nakoming van contracten.
Meer info

Zijn uw arbeidscontracten up to date?

Wij adviseren ondernemers over alle arbeidsrechtelijke aspecten en verlenen bijstand in geschillen met werknemers en bestuurders.
Meer info

wisemen
advocaten

WiseMen is een advocatenkantoor dat zich sinds 1999 vanuit Den Haag richt op (overheids)organisaties en ondernemers, met daarbij van oudsher een focus op IT-recht en Intellectuele eigendomsrecht.

Advocaten

Het geven van goed juridisch advies of het met succes voeren van een procedure, vraagt niet alleen om gedegen juridische kennis, maar ook om ruime praktijkervaring en inzicht in wat nu echt van belang is. Wij streven naar een langdurige relatie met onze cliënten en dat lukt ons goed. Veel cliënten van het eerste uur staan wij nog met enige regelmaat bij.

Bedrijfsjuristen

WiseMen fungeert als Virtuele Juridische Afdeling voor ruim 250 ICT-bedrijven en marketing & communicatie-adviesbureaus. De meeste cliënten hebben hun hele juridische afdeling uitbesteed aan WiseMen en een aantal gebruikt WiseMen als 'add on' op hun eigen interne juridische afdeling en daarbij ondersteunt WiseMen hen op vele rechtsgebieden, zoals: privacy, ondernemingsrecht, algemeen verbintenissenrecht, arbeidsrecht, intellectuele eigendomsrecht en ICT-recht.

Interim-juristen

WiseMen biedt tevens interim-advocaten aan ondernemingen en (overheids)organisaties, met directe en actieve ondersteuning van de Virtuele Juridische Afdeling. Deze interim-juristen zijn gespecialiseerd in IT-recht en derhalve dé juridische partner bij inkoop van ICT en privacy-gerelateerde vraagstukken.

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken wij graag met u hoe wij u verder kunnen helpen.  

 WiseMen Team

Artikelen

15 september 2017

Laat u software ontwikkelen? Denk eerst aan het auteursrecht!

Regelmatig constateren wij dat bedrijven software hebben laten ontwikkelen door een derde, zonder stil te staan bij het auteursrecht. Anders dan vaak wordt gedacht, krijgt de opdrachtgever niet automatisch het auteursrecht, ondanks dat hij voor de ontwikkeling heeft betaald. U doet er goed aan dit al te regelen vóórdat u een software-ontwikkelaar inschakelt.

Lees meer
11 juli 2017

Privacy op het werk

Ook tijdens werktijd hebben werknemers recht op privacy. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) constateert echter in haar jaarverslag 2016 dat werkgevers hun werknemers steeds dichter op de huid zitten.

Lees meer
13 april 2017

AP publiceert 10-stappenplan nieuwe privacywet

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft 10 stappen beschreven waarmee bedrijven, overheden en andere organisaties zich kunnen voorbereiden op de nieuwe privacywet. Deze nieuwe Europese wet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming, zal vanaf 25 mei 2018 van toepassing zijn.

Lees meer
Meer artikelen

DIRECT
CONTACT

070 381 92 81