slider01

 

 

 

slider01-1440x501x1
slider01-1440x501x1-1

E-commerce en consumentenrecht

E-commerce en het consumentenrecht nemen op internet een bijzondere plaats in. Ondernemers in de IT moeten rekening houden met de strenge wettelijke regels die de (online) consument beschermen. De toenemende regelgeving maakt het voor ondernemers er niet makkelijker op.

Het niet naleven van de wettelijke regels kan ervoor zorgen dat de consument de overeenkomst kan ontbinden. In het slechtste geval treedt de Consumentenautoriteit op en wordt u een boete opgelegd. De daarme gepaard gaande negatieve publiciteit komt daar nog eens bij.

Negatieve publiciteit speelt ook een rol indien over uw reclameuiting een klacht wordt ingediend bij de Reclame Code Commissie en een voor u negatieve uitspraak volgt.

Wij adviseren over de toepasselijke consumentenregels en de wijze waarop u uw diensten conform de wettelijke regels, richtlijnen en codes dient in te richten.

Wij adviseren onze cliënten bij het opzetten van reclame-campagnes, promotionele kansspelen, exploitatie van webwinkels, e-commerce platforms, loyalty programma's, online marktplaatsen en internationale online handel.


Emilie van Kempen

IT-recht, privacy, (Europees) arbeidsrecht, geschillen 

Contact


Armin Karimi

IT-recht, privacy, bestuursrecht

Contact


Jeroen Hörters

Office Manager
 

Contact


Henk Dekker

Geschillen, intellectuele eigendom en contracten

Contact


Morgane Veenhuijzen

Arbeidsrecht en HRM, ontslagprocedures en reorganisaties.

Contact


Olaf Schauten

IT-contracten, onderhandelingen en ondernemingsrecht.

Contact
Wisemen team

DIRECT
CONTACT

070 381 92 81