ICT-recht advocaten

Sinds 1999 adviseurs van ICT-ondernemers en reclamebureaus

Contact

Dreigend IT-conflict?

Vraag vrijblijvend advies en voorkom escalatie

Contact

Arbeidsrecht & HRM

Advies, ontslagprocedures en reorganisaties

Contact

Bescherm uw IP  

Vraag advies aan onze specialisten 

Contact

Privacy en IT

Voor al uw vragen over privacy, datalekken en Big Data 

Contact

Hulp bij onderhandelingen over IT-contract?

Het opstellen van ICT-contracten is ons specialisme. Onze adviezen geven u een onmisbare voorsprong in (contracts)onderhandelingen. 
Meer info

Big Data, wat mag u ermee?

Het gebruik van Big Data loopt tegen de grenzen van het privacyrecht. Laat u adviseren door onze experts.

Meer info

Zijn uw arbeidscontracten up to date?

Wij adviseren ondernemers over alle arbeidsrechtelijke aspecten en verlenen bijstand in geschillen met werknemers en bestuurders.
Meer info

Dreigt uw ICT-project te mislukken en wilt u advies?

Wij adviseren en procederen bij geschillen omtrent de uitvoering van IT-projecten en de nakoming van contracten.
Meer info

wisemen
advocaten

Wij leveren sinds 1999 juridische diensten aan IT-ondernemers, technologiebedrijven en marketing & communicatie-adviesbureaus. 

Wij begrijpen de dagelijkse gang van zaken van uw onderneming. Wij spreken uw taal. Dit heeft als voordeel dat wij u snel van advies op maat kunnen voorzien. Daarbij houden wij oog voor uw commerciële belangen en houden wij onze adviezen vooral praktisch. Hierbij is de doelstelling dat met klanten een langdurige relatie wordt opgebouwd en dat de toegang tot de dienstverlening zo laagdrempelig mogelijk wordt gemaakt. WiseMen ondersteunt ondernemingen op dagelijkse basis in de hoedanigheid van een virtuele juridische afdeling.

U kunt bij ons onder andere terecht voor advies over het opstellen van IT-contracten, de bescherming van uw intellectuele eigendommen en de wijze waarop u uw (internationale) marketingcampagnes in lijn brengt met het consumentenrecht en privacyrecht.

Ons klantenbestand varieert van zzp-ers tot zeer grote (overheids)organisaties. WiseMen fungeert als een virtuele juridische afdeling voor meer dan 250 leveranciers van IT- en communicatiediensten.

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken wij graag met u hoe wij u verder kunnen helpen.  

 

Artikelen

18 september 2016

Belangrijke uitspraak voor aanbieders gratis openbaar wifi

De winkelier die het publiek gratis wifi toegang verschaft is niet aansprakelijk voor misbruik dat via dat netwerk plaatsvindt. Dat heeft de hoogste Europese rechter (het Hof van Justitie van de EU) bepaald.

Lees meer
08 september 2016

Wanneer kan het plaatsen van een hyperlink worden verboden?

Om vast te stellen of het plaatsen van hyperlinks die verwijzen naar beschermde werken die zonder toestemming van de rechthebbende vrij beschikbaar zijn op een andere website, een ‘mededeling aan het publiek’ vormt, moet worden bepaald of deze links zijn verstrekt i) zonder winstoogmerk, ii) door een persoon die geen kennis had, of redelijkerwijs kon hebben, van het illegale karakter van de publicatie van die werken op die andere website.

Lees meer
05 september 2016

Wifi-tracking MAC-adres telefoon levert inbreuk op privacy op

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft wifi-tracker Bluetrace een last onder dwangsom opgelegd voor overtreding van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

Lees meer
Meer artikelen

DIRECT
CONTACT

070 381 92 81